TeijArt

- Mistä kaikki alkoi

Vuosia sitten etsin rauhoittavaa ja lohduttavaa tekemistä. Löysin sattumalta mosaiikin ja hurahdin siihen täysillä. Mosaiikki on tuonut elämääni valtavasti harmoniaa ja iloa. Se on harrastuksena sellainen jossa saa nauttia luovuudesta, haasteista ja lopputulos ilahduttaa ja ihastuttaa vaikkapa kodin tai puutarhan koriste-esineena.

Mosaiikki on siis huvia ja hyötyä, taidetta ja terapiaa.

Useita vuosia sen jälkeen löysin Savonlinnan matkalta kauniin puisen DREAM -kyltin. Se inspiroi minua toteuttamaan pitkään ajatuksissa olleen haaveeni omasta mosaiikki galleriasta. Vuonna 2014 valmistui oma galleriani Lohjalle, omalle pihallemme. Galleriassa vierailee vuosittain paljon mosaiikista ja taiteesta kiinnostuneita ihmisiä ja ryhmiä. Olen todella kiitollinen ja onnellinen saadessani jakaa tämän innostukseni heidän kanssaan. Järjestän paljon mosaiikkikursseja joihin voivat osallistua vasta-alkajat ja edistyneemmät mosaiikin harrastajat. Jokaiselle löytyy omanlainen työnsä.

Omaa osaamistani ja inspiraatiotani ruokin säännöllisesti kouluttautumalla Suomessa ja ulkomailla. Mosaiikkitekniikoiden opettaminen on valtavan antoisaa ja mukavaa yhdessä tekemistä. Pienet lapsenlapseni ovat myös innokkaita mosaiikkitaiteilijoita mummin ohjauksessa.

Olen käynnyt seuraavat mosaiikkikurssit:

Virginie Loy, mosaiikkikurssi , Espoo 2007

Luciana Notturni, Mosaic Art School Ravenna, Italy 2015

Yury Yarin, Mosaiikkitaiteen guru Moskovasta. Mosaiikki-ikonikurssi, Kultturikeskus Sofia, Helsinki, 2015

Yury Yarin, Mosaiikki-ikonikurssi, Kultturikeskus Sofia, Helsinki, 2016

Mirko Cetkovic, Mosaiikki-ikonikurssi, Kultturikeskus Sofia, Helsinki, 2018

Minna Floman, Mosaiikkilinnut, Hyvinkää, 2018

Romuald Mesdagh, Mosaiikki-eläinmuotokuva, Artefact Mosaic Studio, Venetsia, Italia 2018